Confidenţialitate

Explore RO, aplicația prin care poți vizita țara virtual

Prezent la Târgul de Turism de la Berlin (ITB), cel mai mare eveniment de profil din lume, Ministerul Turismului a lansat aplicația Explore RO, care include informații despre destinațiile interne și principalele evenimente organizate în țara noastră.

Cei care își descarcă aplicația Explore RO vor avea acces la informații despre principalele destinații interne – între care Delta Dunării, Transfăgărășan, Mamaia ori Sighișoara și despre obiectivele turistice-emblemă ale României precum Castelul Bran, Palatul Parlamentului, Sarmizegetusa, Cimitirul Săpânța ori Mănăstirea Voroneț.

O altă secțiune este dedicată naturii, unde găsim date despre rezervațiile naturale, parcuri, zone verzi protejate.

Aplicația li se adresează și celor care vor să participe la diverse evenimente organizate în România. Vor găsi informații despre festivaluri deja celebre între care Festivalul Internațional “George Enescu”, ce adună la București melomani din toată lumea, sau Untold de la Cluj Napoca, eveniment care reunește unii dintre cei care cunoscuți DJ-i ai momentului.

Creatorii Explore RO

Aplicația a fost realizată de o companie din Sibiu. Parteneriatul cu această firmă a fost semnat de fosta conducere a Autorității Naționale pentru Turism în luna decembrie, dar s-a lucrat efectiv la această aplicație în ultimele două luni.

Statul nu a plătit niciun leu pentru crearea acestui ghid turistic online. Însă, va costa însă mentenanța, pentru că aplicația trebuie actualizată permanent, a explicat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

“Din punct de vedere al costului, nu are niciun fel de cost. Este un parteneriat cu o companie din Sibiu prin care ei vor să susțină și să promoveze România în exterior. Va fi după aceea un cost pe mentenanță, dar asta rămâne de stabilit. De acum încolo, această aplicație va conține tot ce avem în România de valoare din punct de vedere turistic și cultural”, a precizat ministrul.

Deocamdată, aplicația Explore RO este disponibilă doar în limba engleză, însă Mircea Titus Dobre vrea ca aceasta să fie tradusă și în limbile franceză, italiană, spaniolă, germană și chiar rusă, pentru că oficialul crede că trebuie să atragem turiști și din zona Rusiei.

Ministrul a adăugat că este “un pas important în ceea ce privește partea de promovare a României în exterior, dar și în interior pentru că și românii trebuie să își cunoască țara”.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe orice dispozitiv mobil care funcționează cu IOS sau Android.