Confidenţialitate

Explicații pentru locul 46 la Jocurile Olimpice: infrastructura slabă și baza de selecție este mică | AUDIO

Jocurile Olimpice de la Tokyo, la final: România se află pe locul 46 pe națiuni după numărul de medalii câștigate: una de aur și 3 de argint.

Corespondentul „Gazetei Sporturilor” la Tokyo, Marian Ursescu, spune că situația se explică prin faptul că infrastructura de la noi este una extrem de slabă:

”În România nu mai există sporturile noastre de bază, sporturile în care aveam tradiție. Nu mai avem gimnastică. Sunt țări, precum Belgia și Israel care iau medalii la gimnastică, iar noi mergem la Jocurile Olimpice cu Marian Drăgulescu de 40 de ani și Larisa Iordache, 25 de ani. Nu mai avem echipă, nu avem baze sportive, nu am avut niciodată, nu avem copii. La fiecare patru ani ne aducem aminte că sportul românesc moare dar pentru nici un guvern sportul nu a fost prioritate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Baza de selecție a sportivilor este una extrem de mică în România, spre deosebire de țările vecine, care au convins noua generație să facă sport într-o măsură mult mai mare – mai spune corespondentul „Gazetei Sporturilor” la Tokyo, Marian Ursescu:

”Problema e că noi, la natație, ducem 5 sportivi din 20, pe care îi avem mai răsăriți în țară. Ungurii duc 20 de sportivi din 1.000 pe care îi au în Ungaria. Baza de selecție la noi este o problemă. De aici intervin toate marile probleme. Noi nu am avut un sport de echipă, exceptând fotbalul. Uitați-vă la Serbia. Serbia a câștigat 2 medalii la sporturile de echipă. Franța, nu mai vorbim. România este a 10-a țară ca populație în Europa și a 28-a ca rezultate la Jocurile Olimpice”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român/Facebook