Confidenţialitate

Experții de la Madrid vor veni să facă ordine în traficul din București

Fluidizarea traficului și turismul sunt două domenii în care primăriile din București și Madrid vor colabora în perioada următoare, după ce Gabriela Firea a vizitat Madridul – făcând furori printr-un discurs în spaniolă, iar omoloaga sa, Manuela Carmena Castrillo i-a întors gestul săptămâna aceasta.

Cele două primării vor forma grupuri comune de lucru pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul mobilității urbane și în turism.

Madridul a investit în ultimii ani în autobuze noi și mai puțin poluante. Iar de la sfârșitul acestei luni va pune în aplicare o măsură controversată: nu se va mai putea circula cu viteze mai mari de 30km/h în oraș, nici pe timp de zi, nici pe timp de noapte.

În paralel, Primăria Spaniei a acordat ajutoare taximetriștilor, ca să-și cumpere mașini nepoluante. „Cred că este nevoie de măsuri dure, că să reducem gradul de poluare în marile orașe “- a spus primarul Madridului, Manuela Carmena Castrillo, la întâlnirea cu Gabriela Firea.

Și Bucureștiul face eforturi. 400 de autobuze noi euro 6, au fost cumpărate. Însă, capitala României este – potrivit unui studiu realizat de o companie care produce aparate de navigaţie – cel mai aglomerat oraş din Europa, iar şoferii pierd în trafic, în fiecare an, peste 200 de ore.

Foto: Primăria Generală a Capitalei