Confidenţialitate

Executiv: Cele trei spitale pentru marii arși vor fi gata până în 2025

Guvernul promite contrucția unor spitale pentru mari arși până în 2025: la București, Timișoara și Târgu Mureș.

Astăzi va fi făcut un prim pas. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în ședința de Guvern, care are loc la această oră, va fi aprobată o ordonanță de urgență care să permită începerea construcției celor trei unități.

”Aprobăm o OUG prin care aprobăm finalizarea și operaționalizarea celor trei spitale de arși: Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu București, spitalele județene din Timișoara și Târgu Mureș. Practic, asigurăm finalizarea și continuitatea acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare” – a declarat premierul în deschiderea ședinței de la Palatul Victoria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fondurile necesare însumează peste 400 de milioane de euro, declară secretarul de stat Alexandru-Florin Rogobete.

Acesta a explicat și câte noi paturi pentru tratarea persoanelor cu arsuri grave va avea România după finalizarea acestor spitale.

”Cele două împrumuturi cumulează 400 de milioane de euro. În total, după finalizarea acestor obiective de investiții vom avea 31 de paturi pentru pacienții arși grav, 20 de paturi pentru pacienții intermediari și 58 de săli de operație dedicate pacienților cu aceste patologii. Dintre cele trei proiecte, Timișoara este cel mai avansat, construcția începe în luna iunie, contractul este finalizat și va fi semnat în săptămânile următoaresusține Alexandru-Florin Rogobete.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La peste 7 ani de la tragedia din clubul Colectiv, România nu are un spital de mari arși. În continuare pacienții români cu arsuri sunt tratați în alte țări în baza unor acorduri bilaterale.

Foto: Shutterstock