Exclusiv Europa FM: Echipa filmului ‘Poziţia Copilului’ vine marţi în Deşteptarea

Echipa filmului ‘Poziţia copilului’, marele câștigător al Festivalului de la Berlin, a revenit, duminică, la București cu trofeul Ursul de Aur.

Marţi dimineaţă, în ‘Deşteptarea’, Monica, Vlad şi George vor sta de vorbă în direct cu Ada Solomon, producătorul filmului ‘Poziţia copilului’, şi cu actorul Bogdan Dumitrache.

Filmul ‘Poziţia copilului’, regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Berlinala este cel de-al doilea festival de film european ca importanţă, după cel de la Cannes. ‘Poziţia copilului’ s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.

Din juriul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (7-17 februarie) au făcut parte Wong Kar Wai (preşedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen şi Ellen Kuras.

Filmul ‘Poziţia copilului’, care a avut premiera mondială la Berlin şi a rulat în competiţia oficială a Berlinalei 2013, a fost extrem de bine primit atât de public, cât şi de criticii de specialitate.

Publicaţia The Hollywood Reporter atribuie acest succes deosebit de care s-a bucurat pelicula românească uluitoarei performanţe actoriceşti a actriţei Luminiţa Gheorghiu, care interpretează rolul unei mame cu un caracter dominator, decisă să profite de şansa de a recăpăta controlul asupra vieţii fiului ei adult, atunci când acesta riscă să ajungă la închisoare, după ce a accidentat mortal un copil în timp ce îşi conducea automobilul cu o viteză peste limita legală.