Confidenţialitate

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internaționale pentru Conștientizarea Autismului

Ziua de 2 aprilie a fost declarată, la data de 18 decembrie 2007, de către Națiunile Unite, Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului.

Anul acesta, Asociaţia naţională pentru copii şi adulţi cu autism din România (ANCAAR), filiala Iaşi, alături de partenerii săi, marchează această zi în cea de-a XI-a ediție a campaniei „Arată că îți pasă!”.

În cadrul acestei campanii, ANCAAR organizează diverse evenimente prin care doreşte să aducă în atenția comunității problematica autismului: iluminarea în albastru, culoarea ce reprezintă autismul la nivel internațional, a unor clădiri importante din întreaga lume, în cadrul campaniei „Light it up blue”, Iaşi alăturându-se acestei campanii.

Astfel, în anii trecuți, au fost iluminate în albastru: Primăria Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie, Camera de Comerț și Industrie Iași, Biblioteca Centrală Universitară etc.

Alte evenimente pe care ANCAAR le organizează sunt: un concert caritabil în seara zilei de 1 aprilie 2019, în colaborare cu Filarmonica Iași, la Bublioteca Centrală Universitară, un flash mob, în data de 2 aprilie, în Complexul Palas Iași şi o expoziție cu lucrări realizate de elevii Colegiului Național de Arte Iași, inclusiv elevi cu autism care urmează cursurile acestui colegiu.