#EUROVOT: Reacţiile liderilor politici după anunţarea sondajelor (AUDIO)

Europa FM a anunţat în direct, într-o ediţie specială, primele estimări ale sondajelor realizate la ieşirea de la urne. Moise Guran, Vlad Petreanu şi Filip Standavid au comentat datele şi au transmis reacţiile principalilor lideri politici la ora 21:00, imediat după închiderea urnelor.

Comentând rezultatul euroalegerilor, Victor Ponta a spus: ‘Cred că a fost un mesaj din partea alegătorilor, pentru cei care au jucat la poker soarta USL, sau a propriului partid, care au pierdut la această cacialma şi cred că trebuie să îşi asume cu siguranţă responsabilitatea’.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu comentează estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor.

‘Fac apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să-şi facă datoria cu maximă seriozitate, cu maximă vigilenţă şi cu maximă corectitudine, până când voturile sunt numărate, până când procesele-verbale sunt încheiate, până când procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale este pe deplin încheiat’, a spus Antonescu.

Deputatul Elena Udrea a declarat că PMP este singurul partid de centru-dreapta care a crescut în campanie şi este formaţiunea căreia i se datorează prezenţa mai mare la urne şi a făcut apel pentru unirea opoziţiei pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Vasile Blaga a ţinut să le mulţumească militanţilor partidului, care au crezut în acest partid ‘lovit şi din interior şi din afară’, care a dus în aceste luni bătălia pe mai multe fronturi.

‘Îi rog să aibă răbdare, să rămână în secţiile de votare, pentru a termina cît mai repede numărătoarea paralelă’, a spus Blaga, precizând că declaraţii se vor face după finalizarea numărătorii paralele.

Click aici pentru exit-poll-uri