#EUROVOT Noi incidente electorale in tara

Ministerul de Interne a mobilizat 50.000 de polițiști, jandarmi și pompieri pentru a veghea la buna desfășurarea procesului electoral.

Un bărbat acuză că a fost bătut, în apropierea unei secții de votare din orașul Alexandria, de de un membru dintr-o organizației de tineret a unui partid politic. Polițiștii au deschis un dosar penal.

4 din cei 5 preşedinţi ai secţiilor de votare din comuna vasluiană Dimitrie Cantemir, unde au loc şi alegeri pentru primărie, au fost înlocuiţi, printr-o hotărâre a Tribunalului Vaslui, deoarece aceştia au plecat aseară cu ştampilele de control şi listele electorale.

Poliţiştii bucureșteni verifică un incident care a avut loc într-o secţie de votare din Sectorul 4, unde membri ai altei secţii au vrut să voteze pentru europarlamentare pe listele suplimentare, dar au primit buletine de vot pentru parlamentarele din Colegiul 8. În sectorul 6, unde o persoană ar fi introdus în urnă mai multe buletine de vot. Sesizarea este vertificată.

La Cluj-Napoca, poliția a fost desizată despre prezența pe o stradă a unei mașini tapetate cu afișe electorale, și al cărei șofer a devenit recalcitrant.

În orașul Târgoviște și ]n comunele dâmbovițene Moreni, Găești și Răcari, au fost observate mai multe mașini pe care erau lipite autocolante greu de dezlipit cu mesaje denigratoare la adresa liderilor unui partid.

În comuna gorjeană Crasna, unui membru dintr-o secție de votare i s-a făcut rău și a fost dus cu ambulanța la spital.

Ministerul de Interne a mobilizat 50.000 de polițiști, jandarmi și pompieri pentru a veghea la buna desfășurarea procesului electoral.

Prezență matinală la urne este ușor mai ridicată față de precedentul scrutin europarlamentar.

La nivel național, până la ora 10, au votat 4,6% din alegătorii înscriși pe liste. În Capitală, prezența a fost estimată la puțin peste 3 procente și jumătate.