# EUROVOT 59 sesizari privind posibile nereguli – MAI (AUDIO)

S-a împărțit pâine, s-au introdus mai multe buletine de vot în urnă și o femeie a fost împiedicată să voteze

De la deschiderea urnelor, pana la ora 14, au fost înregistrate 59 de sesizări privind incidentele la vot.

Din verificările efectuale, doar 14 nu s-au confirmat. Opt evenimente au fost sesizate în București, şapte în județele Dâmbovița, Dolj și Mehedinți și patru în Giurgiu.

Toate aceste situații sunt verificate punctual și se iau măsurile legale corespunzătoare.

Un caz de infracțiune electorală de corupere a alegătorilor a fost înregistrat la Cogealac, județul Constanța, unde viceprimarul a sesizat că dintr-un autovehicul se distribuie pâine în scop electoral. Se fac cercetări pentru a se stabili care este situația.

În localitatea Bistra, județul Alba, un bărbat și-a împiedicat soția să voteze, după ce cu o zi înainte bărbatul ceruse o urnă mobilă pentru soția sa, care este netransportabilă. În această dimineață, bărbatul a refuzat să le permită accesul membrilor comisiei de la secția de votare. Fapta sepedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

În județul Dâmbovița, poliția a fost sesizată de mai mulți cetățeni după ce în această dimineață au găsit afișe electorale lipite pe parbrizele auto. Autorii, în număr de trei, au fost identificați și sancționați cu amendă contravențională.

În Giurgiu o persoană din localitatea Bicu a sesizat MAI că membrii BEC nu i-au permis să voteze pentru că ar avea probleme psihice. S-a stabilit că persoana respectivă e înscrisă în evidențele medicale cu probleme psihice, care nu îi permit să voteze.

Într-o comună din Gorj alegătorii au fost ademeniţi cu papuci de casă şi bere.

Un alt caz a avut loc în București, unde s-a primit o sesizare prin 112 că la secția 185 un alegator a introdus mai multe buletine de vot. Polițiștii au întocmit dosar pentru fraudă la vot, faptă pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani.

La Vaslui, unde Prefectul Județului a solicitat BEC înlocuirea președinților a patru secții, deoarece aceștia au plecat ieri acasă cu ștampilele de control. Scoaterea materialelor e strict interzisă. Procesul electoral nu a fost suspendat.