Confidenţialitate

Eurovision România: Preselecţia va fi difuzată de TVR în perioada 5-11 februarie

Preselecţia pentru Eurovision România va fi difuzată de TVR în perioada 5-11 februarie.

Compozitorii care doresc să participe la Selecţia Naţională a Eurovision mai au nouă zile la dispoziţie pentru a înscrie piesele la Registratura TVR ori electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

Perioada de înscrieri se va încheia pe 22 ianuarie, iar echipa Eurovision România va trimite materialele membrilor juriului.

Juriul va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat. Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, în perioada 27 – 29 ianuarie, în faţa juriului şi a invitaţilor care îi vor susţine din gradene.

În premieră în istoria Selecţiei Naţionale, înregistrările audierilor vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-un show inedit, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD şi TVR Internaţional.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale 2017, care vor rămâne în cursă pentru a reprezenta România pe scena Eurovision din Kiev.

Semifinala Selecţiei Naţionale va avea loc pe 26 februarie, iar finala, pe 5 martie. Câştigătorul va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie, la un acord prin care să facă posibilă revenirea României la Eurovision şi difuzarea, de către postul public de televiziune, a ediţiei din 2017.

Ovidiu Anton, care ar fi trebuit să reprezinte ţara la Eurovision Song Contest 2016, va susţine un spectacol în semifinala Selecţiei Naţionale 2017, pe 26 februarie, când va interpreta piese noi, alături de trupa ANTON, dar şi melodia ”Moment of Silence”, cu care ar fi trebuit să intre în concurs la Stockholm.

 

viewscnt