Confidenţialitate

Eurovision 2023: Surorile Osoianu și SunStroke Project, printre participanții Moldovei. Cântecele sunt jurizate live pe 28 ianuarie | AUDIO

Moldova a pregătit „artileria grea” pentru Eurovision: între cei 32 de artiști care concurează anul acesta în Etapa Națională se află Surorile Osoianu, dar și alți reprezentanți celebri ai Moldovei în acest concurs. Încă o dată, își încearcă norocul trupa SunStroke Project, care a devenit celebră în plan internațional datorită „băiatului cu saxofonul”, devenit o imagine emblemă a concursului Eurovision.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

32 de artiși cu 33 de piese s-au înscris la „Teleradio Moldova” pentru Etapa Națională, selecția Republicii Moldova pentru Eurovision.

În competiție intră și Surorile Osoianu: Ileana, Iulia, Valentina, Romela și Maria. Speră să ajungă cu „Bade, bădișor, bădiță” la Liverpool.

Încearcă o a treia prezență la Eurovision „Sunstroke Project” cu celebru „băiat cu saxofon”, figură devenită emblematic. „Hummy Mummy” e piesa de anul acesta.

În 2010, SunstrokeProject duceau la Eurovision „RunAway”. Deși clasată pe locul 22, piesa avea să devină extrem de cunoscută datorită saxofonistului, numit „Epic Sax Guy” și mișcărilor sale, viralizate în mediul online. Mai târziu, această melodie este folosită ca muzică de fundal pentru jocuri video și pentru montaje de genul „Cele mai bune momente”. În 2017, trupa ajungea pe locul 3 cu „Hey, mama”.

Cântecele de anul acesta urmează să fie jurizate în urma unei audiții LIVE care va fi organizată pe 28 ianuarie la televiziunea publică. Un juriu va alege 10 piese pentru marea finală.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie va fi gazda Eurovision în 2023