Confidenţialitate

Eurovision 2021: Tot Roxen va reprezenta România, dar cu o altă melodie

Televiziunea Română a decis ca Roxen să reprezinte România la concursul Eurovision 2021, după ce ediţia din acest an a fost anulată din cauza pandemiei de nou coronavirus.

Decizia a fost luată în acord cu partenerul Global Records.

Ţările care participă la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediţia din acest an sau pot alege un alt artist.

„Televiziunea Română a aşteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreţilor selectaţi pentru ediţia din acest an, a discutat cu partenerul Global Records şi a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest concurs pentru ediţia din 2021. În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investiţiile de resurse în organizarea Selecţiei Naţionale 2020 şi să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce şi prezenţă, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună“, a transmis Liana Stanciu, şef al delegaţiei României la Eurovision Song Contest.

Organizatorii iau în calcul lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediţia din 2020.

Roxen ar fi trebui să reprezinte România, în mai, la Rotterdam, cu piesa „Alcohol You”, compoziție a lui Ionuţ Armas.