Eurovision 2018. S-a stabilit ordinea intrării în semifinalele Eurovision Song Contest 2018

Marți s-a stabilit ordinea intrării în semifinalele Eurovision Song Contest 2018, RTP, televiziunea organizatoare din ţăra gazdă, Portugalia, făcând publică împărţirea celor 43 de ţări care vor participa la ediţia din aces an a celei mai mari competiţii muzicale, în cele două semifinale Eurovision.

Deciziile au fost aprobate atât de către preşedintele executiv EBU, Jon Ola Sand, cât şi de și președintele grupului de referinţă, Dr. Frank Dieter Freiling.

The Humans, reprezentanţii României la Eurovision 2018, vor intra în concurs pe poziţia a doua, în prima parte a semifinalei din 10 mai. Câștigătorul Selecției Naționale Eurovision a fost decis exclusiv prin televot într-o finală transmisă de TVR în direct de Sala Polivalentă din Bucureşti. Anul acesta,  15 piese au concurat pentru a câștiga votul de încredere pentru a reprezenta România la Eurovision Song Contest 2018.

În luna ianuarie, în urma tragerii la sorţi a fost stabilită împărţirea celor 43 de ţări care vor participa la ediţia din aces an a celei mai mari competiţii muzicale, în cele două semifinale Eurovision. Azi a fost stabilită și ordinea țărilor în cele două semifinale Eurovision 2018.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia.

Ordinea intrării în Prima Semifinală Eurovision 2018

Azerbaijan
Islanda
Albania
Belgia
Cehia
Lituania
Israel
Belarus
Estonia
Bulgaria
F.Y.R. Macedonia
Croaţia
Austria
Grecia
Finlanda
Armenia
Elveţia
Irlanda
Cipru

Ordinea intrării în cea de-a doua Semifinală Eurovision 2018

Norvegia
România
Serbia
San Marino
Danemarca
Rusia
Moldova
Olanda
Australia
Georgia
Polonia
Malta
Ungaria
Letonia
Suedia
Muntenegru
Slovenia
Ucraina