Eurovision 2016: Ovidiu Anton va cânta la Amsterdam, Londra şi Bruxelles – VIDEO

Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016, va cânta „Moment of Silence”, cu care a câştigat Selecţia Naţională, la Amsterdam, Londra şi Bruxelles, în cadrul unor evenimente destinate promovării concurenţilor, înainte de debutul concursului muzical european, pe 10 mai, la Stockholm, informează TVR.

„Abia aştept întâlnirea cu fanii Eurovision din străinătate. Mesajul piesei «Moment of Silence» este mai actual decât oricând – puterea oamenilor stă în solidaritate, în capacitatea de a înfrunta uniţi greutăţile – iar concertele sunt un bun prilej de a duce acest gând în inima publicului din Europa”, a declarat Ovidiu Anton.

Primul concert de promovare, „Eurovision In Concert”, va avea loc la Amsterdam, pe 9 aprilie. Până în acest moment, şi-au anunţat prezenţa la acest spectacol Ovidiu Anton şi alţi 17 artişti finalişti.

Al doilea concert de promovare a finaliştilor Eurovision se numeşte „London Eurovision Party” şi se va desfăşura la Café de Paris în Londra, un club londonez exclusivist din cartierul West End.

La Bruxelles, Ovidiu Anton va participa la „Primăvara românească”, un eveniment al comunităţii româneşti din capitala belgiană. Data acestui eveniment urmează să fie confirmată.

„Ne-am dorit mult ca anul acesta să reluăm tradiţia participării la aceste concerte, să reuşim să-i asigurăm reprezentantului nostru o promovare internaţională. Organizatorii asigură cazarea în cele trei oraşe, iar printr-un parteneriat cu o agenţie de turism am reuşit să acoperim şi cheltuielile de transport. Sunt două aspecte importante, dat fiind situaţia financiară deosebit de dificilă prin care trece Televiziunea Română”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Stockholm.

Cea de-a 61-a ediţie a Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai, şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

România va participa la Eurovision 2016 cu piesa „Moment of silence”, interpretată de Ovidiu Anton.
Articole Similare