Eurovision 2016: Noi reguli de vot – VIDEO

Anul acesta, regulamentul concursului Eurovision suferă primele modificări majore din ultimii 40 de ani în ceea ce priveşte sistemul de vot din finala de la Stockholm.

Deși punctajul concurenților din finală și semifinale va fi oferit în aceeași manieră, modalitatea de combinare a punctelor va fi diferită.

Dacă până acum, fiecare țară anunța în direct punctajul acordat de telespectatori, noile reguli spun că toate punctele acordate prin televoting vor fi adunate, în transmisiunea directă urmând a fi anunțate doar sumele finale pentru fiecare țară în parte. Astfel nu se va putea ști ce piesă se bucură de cea mai mare popularitate decât la final, când televotingul va fi deja încheiat.

„Acest sistem de vot este un mare pas înainte care va crea un concurs mai bun și va întări competiția”, a declarat supervizorul executiv al Eurovision Song Contest, Jon Ola Sand.

Marea finală a concursului Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, pe 14 mai.

Dacă până acum voturile publicului și juriului din fiecare țară erau anunţate însumat pentru a-l desemna pe cel care merge în finală, începând cu acest an, voturile juriului fiecărei țări și cele ale publicului vor fi separate, potrivit BBC.

Acest sistem de vot este un „mare pas înainte” care va crea un concurs mai bun și va întări competiția, a spus supervizorul executiv al Eurovision Song Contest, Jon Ola Sand.

Același sistem de vot va fi folosit și în semifinale. Cei care vor să afle cum a votat țara lor, scorul din fiecare țară participantă va fi afișat pe site-ul oficial al concursului Eurovision 2016.
Articole Similare