Confidenţialitate

EUROVISION 2015: Eurovision Song Contest schimbă semafoarele din Viena – VIDEO

Ţinând cont că Eurovision Song Contest  are o îndelungată tradiţie în ceea ce priveşte apărarea drepturilor persoanelor gay şi promovarea principiului toleranţei, autorităţile din Viena au venit cu o idee inedită.

Câteva zeci de semafoare din centrul Vienei au fost programate pentru a emite semnale luminoase ce prezintă cupluri de bărbaţi şi femei gay, alături de simboluri ale unor inimi – colorate în roşu pentru a interzice trecerea şi în verde pentru a permite trecerea -, care înlocuiesc simbolurile luminoase obişnuite, neutre din punct de vedere al genului.

Campania lansată de autorităţile locale vizează prezentarea Vienei ca un oraş lipsit de idei preconcepute, dar şi îmbunătăţirea normelor de siguranţă a traficului rutier, întrucât aceste simboluri neobişnuite atrag mai uşor atenţia şoferilor şi a pietonilor, a declarat o purtătoare de cuvânt a municipalităţii, citată de Mediafax.

Primăria din Viena va analiza după concursul Eurovision 2015 datele pe care le va primi pentru a vedea dacă această campanie a contribuit într-adevăr la sporirea siguranţei rutiere.

România, reprezentată la Eurovision de Voltaj

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Alături de artiştii români, în prima semifinală participă Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Atât semifinalele (19 şi 21 mai), cât şi finala din 23 mai vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.