Confidenţialitate

Sindicatul Europol acuză o tentativă de mușamalizare a cazului polițiștilor cu coronavirus de la Furturi Auto | AUDIO

Numărul polițiștilor de la Furturi Auto infectați cu noul coronavirus este mai mare decât spune Poliția Capitalei.

O spune Cosmin Andreica, președintele sindicatului polițiștilor Europol.

Oficial, autoritățile afirmă că ar fi vorba de doar 10 cazuri.

“Noi știm la acest moment că ar fi 15 polițiști confirmați la nivelul serviciului Furturi Auto, însă mai sunt polițiști deja confirmați la nivelul altor structuri care au intrat în contact cu aceștia.

De la prima infectare am avut parte de o mușamalizare a acestei informații, cum i-am spus noi. În realitate, primii polțiști care au fost trimiși în izolare, despre ei nu s-a știut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar, alți câțiva polițiști de la alte structuri care au intrat în contact cu cei de la Furturi Auto s-ar fi infectat la rândul lor cu noul coronavirus.

În plus, peste 30 de polițiști din București și familiile lor s-ar afla în izolare.

Spre deosebire de alte categorii profesionale, aceștia nu au beneficiat de spații de cazare și unii au fost nevoiți să recurgă la măsuri extreme pentru a-și proteja familiile.

“Dacă știau din timp că există aceste infectări la nivelul structurii, ar fi luat ăsuri proprii pentru a nu-și expune membrii familiilor, pentru că în această perioadă, colegii noștri n-au avut alternativă pentru a se caza, ca în cazul șoferilor de transporturi internaționale, navigatori, medici și alte categorii. La nivelul MAI nu s-au pus la dispoziție spații de cazare.

Unii polițiști au fost nevoiți să doarmă în mașină, în curtea casei, pentru a nu intra în contact cu membrii familiei”, mai spune Cosmin Andreica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.