Confidenţialitate

Europenii sunt chemați să voteze viitorul Parlament European între 6-9 iunie 2024

Data viitoarelor alegeri europarlamentare a fost stabilită. Cetățenii țărilor membre UE vor merge la vot din in 6 până în 9 iunie 2024, a anunțat azi șefa Parlamentului European, Roberta Metsola.

Într-un mesaj video Metsola vorbește despre importanța votului pentru viitorul Parlament European care va decide direcția pe care o va lua Uniunea Europeană.

” Uniunea Europeană nu este perfectă. Evoluează permanent. Lumea se schimbă și noi trebuie să ne schimbăm odată cu ea. Avem nevoie de reforme și nu trebuie să ne fie frică de schimbări. Nu rata următoarele alegeri europarlamentare. Nu lăsa pe altcineva să aleagă pentru tine” mai transmite șefa Parlamentului European.

Parlamentul European are 705 membri reprezentând toate țările europene. Europarlamentarii aleși decid cu privire la legislația UE și poate trage la răspundere alte instutiții europene, precum Comisia Europeană.

Ultimele alegeri europarlamentare au avut loc în România pe  26 mai 2019 când au fost aleși cei 32 de deputați europeni care reprezintă țara noastră.

Foto: Shutterstock