Confidenţialitate

Europedeputatul Siegfried Mureșan propune Comisiei Europene să facă stocuri și achiziții comune de gaz | AUDIO

În criza energetică, europedeputatul roman Siegfried Mureșan propune Comisiei Europene să facă stocuri și achiziții comune de gaz, să acorde sprijin financiar pentru consumatorii vulnerabili și întreprinderi și să combată manipulările pieței energetic din exterior.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Ne trebuie acțiuni concrete la nivel european. Există o idee pe masă pe care o sprijin, iar aceasta cuprinde o facilitate de stocare comună a gazului și o schemă comună de achiziții publice pentru gaz. Acestea ar trebui mobilizate rapid și cred că noi, aici, în Parlamentul European, dacă această propunere va fi înaintată de Comisie, o putem sprijini.

Apoi, desigur, să întărim siguranța energetică, să reducem dependența energetică.

Și al treilea set de măsuri este un set de măsuri financiare de la nivel european. Spunem «da» tranziției către o economie verde, dar trebuie să ne asigurăm că îi sprijinim pe cei afectați. Oamenii, întreprinderile, în special cei aflați într-o situație vulnerabilă, nu trebuie lăsați singuri să suporte această povară”, a explicat Siegfried Mureșan, vicelider al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru bugete.