Confidenţialitate

Europarlamentarul Renate Weber, mesaj de Ziua Împotriva Homofobiei – VIDEO

Europarlamentarul român Renate Weber a transmis, pe Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Homofobiei. 

Demnitarul ALDE s-a declarat alături de membrii minorităților sexuale și a spus că drepturile și libertățile acestora nu ar trebuie să fie îngrădite.

Astazi, 17 mai, este ziua internationala impotriva homofobiei, zi in care, chiar si pentru o clipa, ar trebui sa ne gandim daca avem dreptul sa-i judecam pe cei de langa noi, daca avem dreptul sa-i infieram si, mai presus de toate, daca avem caderea sa le ingradim drepturile si libertatile”.

Eu spun “da” pentru drepturi egale, indiferent de optiunile individuale si un “nu” categoric homofobiei! Cu aceasta ocazie colega si prieteana mea din grupul ALDE, Sophie in’t Veld, a tinut sa ne transmita , la randu-i, un mesaj!, a scris Renate Weber.


Mesaj și de la Ambasade

Ambasadorii la Bucureşti a 30 de state şi Reprezentanţa Comisiei Europene au dat publicităţii, miercuri, o declaraţie comună în care îşi exprimă sprijnul şi solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România.

Cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Homofobiei, ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România. Având în vedere faptul că Bucharest Pride Festival 2017 are loc în această perioadă, susţinem dreptul legal al acestor comunităţi de a folosi această ocazie tradiţională pentru a se manifesta într-un mod paşnic pe data de 20 mai (ora 16.00, Arcul de Triumf) cu scopul de a atrage atenţia cu privire la problemele specifice cu care se confruntă”, se arată în declaraţia comună.

Citește mai multe AICI