Europa FM pregăteşte un Weekend Demis Roussos

La sfârşitul acestei săptămâni, Europa FM adună cele mai apreciate piese ale artistului grec într-un weekend special Demis Roussos.

Demis Roussos s-a stins din viață pe 25 ianuarie 2015, la vârsta de 68 de ani.

‘A fost mai mult un artist decât un tatî. Nu a fost atât de prezent în viaţa mea aşa cum mi-aş fi dorit. Era afectuos, nu mai mult de câteva ore, în momentele dificile, dar călătorea mai tot timpul’, mărturiseşte fiica artistului, Emily Roussos, într-un interviu pentru Le Figaro.

La o săptămână de la dispariţia artistului, Europa FM îi va dedica memoriei acestuia un weekend special în care se vor auzi cele mai apreciate piese ale sale.

Demis Roussos lasă în urmă o carieră impresionantă și un număr mare de hituri precum ‘My friend, the wind’, ‘Goodbye my love, goodbye’ sau ‘We shall dance’.

Europa FM vă invită să (re)descoperiţi pe 31 ianuarie şi 1 februarie hiturile care l-au transformat pe Demis Roussos într-un artist internaţional.

Demis Roussos, pe numele real Artemios Ventouris Roussos, s-a născut în 1946, în Alexandria, Egipt. Tatăl său, Yorgos, era un inginer grec, iar mama, Nelly, avea origini egiptene și italiene. În timpul crizei Suezului, familia Roussos a decis să se mute în Grecia.

În adolescență, Demis Roussos descoperă pasiunea pentru muzică. Câțiva ani va cânta alături de grupuri muzicale precum The Idols – unde îl cunoaște pe Evangelos Papathanassiou – devenit cunoscut mai târziu cu numele Vangelis.

În anii 70, însă, Demis Roussos alege o carieră solo, reușind în scurt timp să cucerească inimile fanilor de pe toate continentele. În cariera impresionantă de peste 46 de ani, a vândut mai bine de 60 de milioane de albume.

În viața personală, Demis Roussos a fost căsătorit de mai multe ori. Una dintre soțiile sale, Pamela, a fost româncă. De altfel, într-un interviu, cântărețul mărturisea că România este a doua lui casă.