Confidenţialitate

Europa FM Live Music: Bad Tour, primul turneu solo al lui Michael Jackson

Bad Tour este primul turneu solo al lui Michael Jackson, supranumit Regele muzicii pop, prin care acesta își promova cel de-al șaptelea album de studio.

Turneul s-a întins pe durata a 16 luni, din septembrie 1987 și până în ianuarie 1989, reunind 123 de concerte, la care au asistat 4,4 milioane de fani din 15 țări.

La Londra, în 1988, Michael Jackson intra în Guinness Book, stabilind atunci un nou record de audiență cu cei 504.000 de spectatori care asistaseră la seria de șapte reprezentații susținute pe arena Wembley.

Interesul fanilor a fost atât de mare, încât Bad Tour ar fi putut umple arena de 20 de ori, pentru că cererea de bilete a depășit 1,5 milioane.

La show-ul de pe 16 iulie 1988 și-au anunțat prezenta Lady Diana și Prințul Charles al Marii Britanii.

Inițial, Michael Jackson nu a inclus melodia Dirty Diana în playlist, temându-se că Prințesa Inimilor se va simți ofensată, însă într-un scurt dialog avut înainte de concert, aceasta i-a transmis că este cântecul său preferat.

Concertul Live at Wembley a fost lansat în format digital în 2012, singura sursă video fiind caseta personală în format VHS a Regelui muzicii pop.