Confidenţialitate

Europa FM, la a 17-a aniversare

La 26 mai 2000, în România se lansa cel mai ambiţios proiect privat de radio de la acea vreme, primul cu acoperire naţională.

Atunci, anunțam că ”Viața se schimbă!”.

Muzica atent aleasă şi ştirile riguros verificate au asigurat rapid succesul.

Europa FM a devenit un radio de milioane de români, unii din ţară, alţii de dincolo de graniţe. Mereu, împreună, pe aceeaşi frecvenţă!

Europa FM a devenit radioul în care românii au cea mai mare încredere, potrivit studiilor Trusted Brands.

26 mai 2000. La ora 16:00 George Zafiu transmitea primele cuvinte și primele emoții la primul post privat de radio din România cu acoperire națională în FM. „Ascultați Europa FM, este ora 16:00. Din acest moment suntem împreună. Viața s-a schimbat!”

Primele cuvinte au fost urmate de prima melodie transmisă la Europa FM: John Lennon – ”Imagine”.

Timp de două ore, George Zafiu le-a prezentat primilor ascultători ai postului Europa FM întreaga echipă care a făcut posibile producția și transmisia programelor Europa FM. Mai întâi George Zafiu l-a prezentat pe Petru Berteanu, primul director executiv al postului, care a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei radioului românesc, de la 1928 (lansarea postului public) până în 2000.

„Bună ziua, România! Aici Europa FM. Avem norocul să participăm împreună la o sărbătoare adevărată, la un adevărat eveniment. În fond, la cel mai important eveniment din istoria radioului românesc din ultimii 75 de ani”, au fost cuvintele de atunci ale lui Petru Burteanu.