Confidenţialitate

Europa FM intră în campania “Citește Românește” și promovează autorii români

Postul de radio național Europa FM intră în campania “Citește Românește” lansată de Ministerul Culturii.

”Presa reprezintă un partener important al acțiunilor noastre care ne ajută să ajungem direct la români în mod eficient, iar radioul este un mijloc de informare ales de publicurile de orice vârstă, care rămâne actual, indiferent de vremuri. Prin intermediul Europa FM vom fi și mai aproape de oameni pentru a le aminti că avem și scriitori români care merită citiți. Sunt onorat de faptul că partenerii privați ne acordă încredere. Ei sunt un sprijin real pentru promovarea creației românești și creșterea consumului cultural. Parteneriatul public privat reprezintă, în orice domeniu, cea mai sănătoasă cale de dezvoltare durabilă”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

”Este o perioadă grea prin care trecem cu toții, sunt vremuri pe care nu le-am mai trăit. Cărțile ne pot fi prietenii care la final de zi stau lângă noi. Citindu-le, evadăm în lumi noi, ajungem să cunoaștem destine ale unor oameni care poate au trecut prin momente mult, mult mai grele. Sau putem evada în lumi colorate. Și ușor, ușor, greul nostru devine mai ușor. Suntem mândri că ne-am alăturat campaniei Citește românește. Vrem să fim alături de autorii români și îi vom invita și pe ascultătorii noștri să evadeze prin intermediul cărților acestora”, a precizat Ciprian Dinu, director de programe Europa FM.

Timp de 10 săptămâni, de două ori pe săptămâna, pe www.europafm.ro, vor fi publicate articole de promovare a unei cărți, iar la finalul fiecarui articol va fi postat și un scurt podcast cu autorul. De asemenea, articolul va conține informații pentru înscrierea la un concurs online. Persoanele care doresc să se înscrie în concurs vor trebui să raspundă corect la o întrebare care are legatură cu podcastul și ar putea câștiga un pachet de 12 cărți ale autorilor români.

În fiecare zi de luni, la radio va fi difuzată o parte dintr-unul din podcasturile postate online.

În perioada 20 iulie-28 august, în matinalul Europa FM, vor fi premiați, de luni până vineri, ascultatorii radioului cu câte un pachet de 12 cărți. Pentru a se înscrie în concurs, vor trebui să scrie pe site ce cărți ar lua cu ei în vacanță.

Postul de radio este cel de-al cincilea partener care se alătură campaniei “Citește Românește”, după eMAG.ro, Diverta, Elefant.ro și Libris.ro. Mulțumim tuturor celor care au venit alături de noi și s-au implicat pentru a contribui la creșterea consumului de literatura românească și în special pentru susținerea autorilor contemporani.