Confidenţialitate

Eurodeputata Ana Gomes: “Am fost uluită când am auzit declaraţia doamnei Dăncilă privind mutarea Ambasadei din Israel”

Eurodeputata portugheză Ana Gomes condamnă în termeni duri angajamentul premierului Viorica Dăncilă a muta ambasada României din Ierusalim, după finalizarea tuturor analizelor.

Într-un interviu acordat Europa FM, Ana Gomes, care este şi membră a Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Statele Unite ale Americii, spune că relocarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ar încălca nu doar legislaţia internaţională cât şi poziţia blocului comunitar cu privire la conflictul israeliano-palestinian.

“Am fost uluită când am citit recent că doamna Dăncilă, în Statele Unite, la AIPAC, o mişcare de lobby reacţionar, care pretinde că reprezintă oamenii din Israel în SUA, s-a angajat să urmeze politica domnului Trump şi să schimbe locaţia Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Asta violează în mod categoric legislaţia internaţională şi poziţia Uniunii şi a grupului nostru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eurodeputata social democrată mai spune în interviul acordat Europa FM, la Strasbourg, că a discutat anterior cu premierul României despre chestiunea ambadadei din Israel, iar acum constată că Viorica Dăncilă a minţit-o.

“ Eu însămi m-am confruntat cu doamna Dăncilă când a venit la grupul nostru şi a negat posibilitatea mutării ambasadei. Acum, tocmai a confirmat-o. Deci ne aflăm în faţa unor mincinoşi, nu-i mai putem tolera”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.