Confidenţialitate

EUROBAROMETRU: 70% dintre români consideră drept ”proastă” situaţia economiei din România

70% dintre români consideră drept ”proastă” situaţia economiei din România, arată datele ultimului eurobarometru al Comisiei Europene. Procentul este mai mare față de toamna anului trecut, dar se menține sub cele înregistrate în Bulgaria, Franța, Italia sau Grecia. Lucia Ciocârlie Haranguș are detalii

În țara noastră, 60% dintre românii respondenți la sondajul Comisiei Europene spun că situația financiară a gospodăriei este bună. Media celor care cred că situația lor financiară este proastă – 39 la sută – este mai mare decât media UE care este de 28 de procente.

Situația economică de la nivelul întregii țări este cea care îi îngrijorează pe 70 la sută dintre români, o creștere cu 7 procente față de toamna anului 2019. Bulgarii, francezii, spaniolii și italienii sunt cei mai îngrijorați europeni în legătură cu situația economică. Procentele trec în aceste țări de 75 la sută.

În ceea ce privește situația locului de muncă, 46% dintre români o percep drept bună, dar 26% spun că situaţia propriului loc de muncă va fi mai proastă într-un an.

Românii consideră că principalele probleme cu care se confruntă ţara noastră acum sunt sănătatea, situaţia economică şi creşterea preţurilor.

Eurobarometrul a fost efectuat în iulie şi august 2020 pe un eşantion de 1.112 de respondenţi