Confidenţialitate

EURO 2020: Suporterii Angliei, sfătuiți să nu meargă la Roma pentru a nu sta în carantină

Presa britanică titrează astăzi: Nu mergeți la Roma pentru sferturile de finală împotriva Ucraineiveți fi plasați în carantină.

Meciul din capitala Italiei se joacă sâmbătă iar guvernanții de la Roma au stabilit că oricine intră din Marea Britanie trebuie să stea 5 zile în izolare. Așadar, nici dacă ar pleca azi, fanii nu ar mai prinde meciul de sâmbătă.

„Mai bine stați acasă” – așa rezumă presa britanică situația: fanii Angliei care ar dori să meargă la Roma pentru meciul de sâmbătă NU vor prinde meciul din cauza restricțiilor COVID.

Toți sosiții din Marea Britanie în Italia trebuie să se izoleze timp de cinci zile.

Și în timp ce fanilor Angliei li se transmite că ar trebui să „urmărească de acasă” – unele publicații, precum site-ul televiziunii Sky News, notează cu ironie că  jucătorii vor trebui să „își facă propria atmosferă” pe stadion.

Într-un interviu pentru Sky News, ministrul pentru Energie și schimbări climatice, Anne-Marie Trevelyan, le-a cerut fanilor Angliei să rămână optimiști în propriile sufragerii.

„Solicitarea este să priviți de acasă și să încurajați echipa cât de tare puteți. Cred că provocarea va fi fi…oare ei ne pot auzi de la Roma? Și sunt sigură că vom profita de această ocazie pentru a ne sprijini cât mai tare uimitoarea noastră echipă”.

Sky News subliniază: chiar dacă fanii ar fi urcat de miercuri într-un zbor spre Italia, ar fi trebuit să se izoleze cel puțin până duminică – așa că ar urmări meciul, într-adevăr, din Italia, dar dintr-o cameră de hotel. Scapă de carantină doar cei care merg pentru „muncă, îngrijiri medicale sau pentru diverse situații de urgență”. În plus, cei care nu respectă carantina riscă amezi de 3000 de euro.