Confidenţialitate

EURO 2020: Niciun test pozitiv pentru Covid după primul meci de la București

Niciun test pozitiv pentru coronavirus aseară la meciul EURO de la București. Federația Română de Fotbal spune că peste 2 treimi din spectatori erau vaccinați, aveau test PCR sau trecuseră prin boală. Restul au fost testați rapid înainte de intrarea la meci.

9.082 de spectatori au fost prezenți la meciul Austria – Macedonia de Nord de pe Arena Națională, primul găzduit de România în cadrul campionatului de fotbal EURO 2020. 76%dintre ei au intrat pe baza adeverinței de vaccinare, pe baza unui test PCR negativ sau pe baza adeverinței că au trecut prin boală în ultimele 3 luni. FRF transmite însă că ultimele două situații au fost rare, majoritatea celor care au intrat pe stadion fiind vaccinați. Alți aproape 2.150 de spectatori au intrat la meci după ce au făcut un test rapid în centrele de vaccinare acreditate. Niciun caz pozitiv nu a fost înregistrat.

Și personalul care a organizat meciul și care a asigurat serviciile pentru spectatori a fost verificat. Pentru 376 de persoane s-au făcut teste rapide, fără a se confirma vreun caz pozitiv de covid. Restul de 976 de persoane erau vaccinate sau au trecut prin boală, potrivit Federației Române de Fotbal.

Următorul meci de pe Arena Națională este Ucraina – Macedonia de Nord și va avea loc joi, de la ora 16.00.

Foto: INQUAM/Octav Ganea