Confidenţialitate

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dortmund | AUDIO

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, Olanda, cu 2 la 1 la Dortmund, iar golul victoriei a fost marcat în ultimele minute de joc. Finala Euro se va juca duminică, la Berlin, unde Anglia va întâlni Spania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eroul Angliei a fost Ollie Watkins, un jucător de 28 de ani de la Aston Villa, care a fost introdus în teren în ultimele minute de joc. Când toată lumea se pregătea de prelungiri, acesta a marcat golul decisiv în minutul 91, după o pasă de la un alt fotbalist proaspăt introdus pe teren. De altfel, Watkins a mărturisit că a intrat încrezător pe gazon și i-a spus coechipierului său că va înscrie dacă îi pasează.

După meci, selecționerul Angliei Gareth Southgate a spus că fotbaliștii englezi le-au oferit suporterilor una dintre cele mai bune seri din ultimii 50 de ani și a subliniat că a fost totuși un meci complicat.

Reacția Olandei după meciul cu Anglia

În tabăra cealaltă, selecționerul Olandei, Ronald Koeman a spus că este dezamăgit de rezultatul final, mai ales că echipa sa a început bine și a deschis scorul în minutul 7. Antrenorul a criticat decizia arbitrului care a decis acordarea unui penalty în urma căruia Anglia a egalat. Tehnicianul a subliniat că în ultimele 20 de minute de joc Olanda a fost echipa mai bună și a atacat mai mult.

Dintr-o dată a venit acel gol grozav și totul s-a terminat, asta e greu de acceptat’’, a spus Koeman.

Pentru Olanda este a cincea semifinală pierdută la Euro din 6 jucate, învingătoare fiind în 1988, când a și cucerit trofeul.

În finala Campionatului European din Germania, Anglia va înfrunta Spania, o echipă despre care chiar selecționerul Angliei spune că a fost cea mai bună la acest turneu final:

Finala Campionatului European de fotbal dintre Anglia și Spania se joacă duminică, 14 iulie, de la ora 22:00, la Berlin.

Sursa foto: Facebook / UEFA EURO 2024

Citește și: EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dacă vă plictisiţi, atunci uitaţi-vă la altceva” | AUDIO