Confidenţialitate

EURO 2020 începe la Roma

Diseară, la Roma, pe Stadio Olimpico se dă startul Campionatului European 2020. Martin Garrisx, Bono și The Edge vor cânta, virtual, în fața fanilor din toată lumea imnul campionatului ” We are the people”. Tot în deschiderea evenimentului de la Roma va cânta și Andrea Bocelli. În București în schimb, se fac ultimele pregătiri pentru ca primul meci pe care îl găzduim să funcționeze fără incidente.

La ora 22.00 va avea loc primul meci din actualul campionat european, amânat un an din cauza pandemiei: Italia – Turcia. Turneul se desfășoară  în premieră în 11 orașe europene. Printre ele și Capitala, unde primul meci de pe Arena Națională este programat duminică. Suporterii veniți la noi în țară vor fi supravegheați prin Europol, anunță Jandarmeria română.

”Jandarmeria română a deplasat la Haga un grup de polițiști care vor lucra in cadrul Europol și care ne vor sprijini cu informații despre deplasările grupurilor de suporteri străini care vor participa la evenimentele sportive organizate în țară”.

Toate căile de acces spre Arena Națională vor fi supravegheate de polițiștii rutieri.

”Suntem în măsură să îndrumăm participanții pe rute care să le permită să ajungă acolo unde are nevoie fiecare”.

Un elicopter SMURD va asigura urgențele medicale în timpul partidei dintre Austria Macedonia.

Doar un sfert din capacitatea Arenei Naționale va putea fi ocupată la primele trei meciuri găzduite de România. La partida din optimi însă, arena se va ocupa în proporție de 50 la sută.

”Suplimentarea de la 25 la 50 la sută se va face doar cu persoane vaccinate”.

La Aeroportul Henri Coandă, în Gara de Nord și în cele 21 de centre de testare acreditate de UEFA vor fi prezenți peste 1.200 de voluntari care să-i ajute pe suporteri.

Lucia Ciocârlie Haranguș