Confidenţialitate

EURO 2020: Începe etapa secundă a grupelor

Etapa secundă a grupelor EURO 2020 începe miercuri.

Primul meci al zilei este programat, la ora 16.00, între Rusia și Finlanda, la Sankt Peterburg. Rușii au nevoie de o victorie de moral după înfrângerea suferită în fața belgienilor. În prima rundă, finlandezii i-au învins pe danezi, după un meci marcat de criza cardiacă suferită pe teren de Christian Eriksen. Fotbalistul se recuperează pe patul de spital.

De la ora 19.00, se confruntă Turcia, învinsă de Italia în meciul inaugural, și Țara Galilor, care a remizat cu Elveția.

Duelul Italia – Elveția începe la ora 22.00.

Campioană en-titre, Portugalia a bătut Ungaria cu 3-0. Cristiano Ronaldo a reușit o dublă pe final de meci. Starul lusitan a devenit cel mai bun marcator din istoria competiției continentale (cu un total de 11 goluri) și primul jucător care evoluează la 5 ediții consecutive ale turneului final. Tribunele arenei din Budapesta au fost pline, întrucât nu au existat restricții.

Conform statisticilor UEFA de până acum, italianul Leonardo Spinazzola a fost cel mai rapid fotbalist la Europeanul de fotbal, atingând viteza de 34 de kilometri pe oră. În schimb, mult mai rezistent s-a dovedit rusul Alexandr Golovin cu ai săi 12 kilometri și jumătate alergați de-a lungul a 90 de minute.

Cehul Patrik Schick a trimis cele mai multe mingi spre poartă, între care faimosul său gol înscris de la aproape 50 de metri.

Polonezul Grzegorz Krychowiak este singurul jucător eliminat. Românul Ovidiu Hațegan este singurul arbitru care a arătat cartonașul roșu la actuala ediție.