Confidenţialitate

Primul mesaj al lui Christian Eriksen de pe patul de spital: Mă simt bine

Prima fotografie cu fotbalistul Christian Eriksen, aflat în spital după stopul cardiac suferit în timpul unei partide la EURO: „Mă simt bine!” este mesajul publicat de sportiv pe internet pe Instagram – mesaj prin care își salută suporterii dar și o lume întreagă care a fost cu ochii pe meciul Danemarca – Finlanda.

„Multe mulțumiri pentru mesajele uimitoare din întreaga lume. Înseamnă foarte mult pentru mine și familia mea” – a scris Christian Eriksen.

„Sunt bine,  în condițiile date. Trebuie să mai fac niște investigații, dar mă simt bine. Acum, voi încuraja băieții din echipa Danemarcei în următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca!”, a mai scris Eriksen.

Fotbalistul danez a suferit un stop cardiac în minutul 43 al partidei cu Finlanda de la Campionatul European, și a fost resuscitat pe teren. Medicul stadionului a povestit că , odată ajuns lângă fotbalist, Eriksen respira dar curând inima i s-a oprit. Au urmat manvrele de resuscitare care au durat 18 minute. Jucătorul s-a trezit după aceste minute ce au părut ore și a fost dus conștient la spital unde starea sa a fost stabilizată.

Partida a fost reluată după mai mult de 2 ore și s-a încheiat cu victoria Finlandei.

Născut la 14 februarie 1992, Christian Dannemann Eriksen este mijlocaș ofensiv la Inter Milano în Serie A. A debutat la naționala Danemarcei în martie 2010. A fost cel mai tânăr fotbalist la Campionatul Mondial din Africa de Sud de acum 11 ani.

Foto: Christian Eriksen/Instagram