Confidenţialitate

Estonia va intra în carantină timp de o lună, în încercarea de a limita răspândirea SARS-CoV-2

De la sfârșitul lui februarie, Estonia a raportat peste 1.000 de cazuri în fiecare zi. Ca răspuns la creşterea numărului de contaminări, guvernul de la Tallin a decis înăsprirea restricţiilor.

Şcolile vor trece aproape complet la învăţământul la distanţă în toată țara, iar restaurantele, cafenelele şi comercianţii cu amănuntul se vor închide, cu excepţia magazinelor considerate esenţiale.

Activităţile sportive desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise de asemenea, prevăd noile reguli care vor intra în vigoare începând de joi.

“Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare”, a declarat şefa guvernului eston, care precizează că noile restricţii sunt legate de propagarea rapidă a variantei de COVID-19, descoperită prima dată în Marea Britanie.

Această mutație a virusului a fost detectată recent în 98% dintre toate probele analizate.

Estonia, ţară cu aproape două milioane de locuitori, înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infecţii în Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

De la începutul pandemiei, Estonia a înregistrat peste 76.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi aproape 700 de decese asociate coronavirusului.