Este sau nu oportună dublarea tuturor alocațiilor pentru copii? Cine are dreptate – PSD sau PNL?

E mare dandana în Parlament, unde a ajuns spre aprobare o ordonanță aprobată anul trecut de către guvern și care stabilește, între altele, alocații suplimentare pentru familiile nevoiașe.

Mai exact, ordonanța respectivă prevede două trepte de alocații suplimentare pentru familiile care au sub 200 de lei venituri pe membru de familie și pentru cele care au între 200 și 500 de lei.

La dezbaterea acestei ordonanțe, liberalii au introdus un amendament care prevede dublarea tuturor alocațiilor pentru copii, ceea ce nu numai că lasă într-un off-side destul de mare alocațiile suplimentare pentru familiile nevoiașe, dar implică și un efort bugetar suplimentar de vreo 4 miliarde de lei, deci aproape un miliard de euro. Pentru edificare, un astfel de impact este comparabil cu cel al scăderii TVA la alimente.

Bineînțeles că 1 iunie se apropie, televiziunile s-au isterizat, lumea cere dublarea tuturor alocațiilor pentru copii, alocațiii aflate acum la nivelul de doar 42 de lei pe lună, iar situația cu adevărat penibilă este în parlament, unde, partidul de stânga, aflat la putere respinge dublarea alocațiilor, în timp ce partidul de dreapta, aflat în opoziție le forțează.

Este un adevărat concurs de popularitate,  unul similar celui pe care l-am mai văzut în 2008, la creșterea salariilor profesorilor cu 50%, măsură care nu s-a mai aplicat niciodată pentru simplul motiv că era aberantă din punct de vedere al banilor pe care una e să-i dai pe hârtie, alta e să mai și existe.

Astăzi la România în Direct, Moise Guran vă întreabă care dintre cele două partide are dreptate. Este sau nu oportună dublarea tuturor alocațiilor?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.