Este foarte greu să continui relaxarea restricțiilor în condițiile actuale, spune Orban | AUDIO

Îngrijorat de creșterea numărului de infectari cu noul coronavirus, premierul Ludovic Orban spune că nu se iau în calcul noi măsuri de relaxare.

Șeful guvernului a explicat, vineri, că activitățile rămase cu restricții sunt chiar cele care au pericolul cel mai mare de răspîndire a infecției, după cum arată un clasament al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Limitarea răspândirii virusului nu se poate face în condiții revenirii, practic, aproape la normal. Ce mai sunt închise? Restaurantele… Competițiile cu spectatori, evenimentele culturale, teatrele, cinematografele din spații închise… deci acestea au rămas sub restricții, pentru că ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic. Este foarte greu să dai drumul la relaxare într-un domeniu, atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri”, a spus Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul are un mesaj și pentru cei care se pregătesc să plece în Grecia, în concediu, și au fost surprinși de anunțul autorităților elene că nu vor fi primiți dacă nu au un test cu rezultat negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte.

Sâmbătă, la videoconferința cu prefecții și ministrul Sănătății, Ludovic Orban le va cere clinicilor să prelucreze testele în intervalul rămas pînă la intrarea în vigoare a acestei reguli, pentru că toți cei cu vacanțe plătite să nu-și întârzie plecarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aflat la Tulcea, premierul a spus, vineri, că pe litoral vor fi făcute controale “la sânge” care să ducă la amendarea celor care nu respectă legea.

Potrivit lui, ”dacă nu se potolesc”, patronii cluburilor de la malul mării care încalcă regulile își vor vedea unitățile închise.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS