„Escape room” sau „Camera misterelor” – moda care atrage tot mai mulți turiști

O modă care a apărut peste ocean și a cuprins rapid și Europa ajunge și la noi, în România. Grupurile de turiști se pot distra în vacanță în așa-numitele ”escape room”, organizate de hotelierii din țară, dar nu numai.

Practic, ce se întâmplă? Grupuri de 7-8 sau 12 persoane sunt incuiate într-o ”cameră a misterelor” și, timp de o oră (dar intervalul poate varia), trebuie să găsească cheia pentru a ieși din locul respectiv.

Pare simplu, dar nu este, pentru că participanții trebuie să găsească indicii și să descifreze coduri.

Jocurile sunt organizate după scenarii stabilite dinainte. Câteva exemple ne oferă Andrei Cornea, un tânăr care organizează astfel de activități în București, pe strada Schitu Măgureanu, lângă Cișmigiu.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Camera misterelor” nu este doar pentru a te distra, ci și pentru a întări legăturile dintre participanții la joc. De aceea, mai ales în străinătate, multe companii organizează în teambuildinguri jocuri de genul acesta. Dar și firmele de la noi au început să apeleze la astfel de tehnici pentru a-i face pe angajați să comunice și să se cunoască mai bine.

Cât privește costurile, în București, tarifele pornesc de la 60 de lei de persoană, dar scad în funcție de numărul participanților.