Confidenţialitate

Erlend Krauser, chitaristul Phoenix, se întoarce în București după 45 de ani

Erlend Krauser, artistul care și-a început drumul în Promusica lui Ilie Stepan – proiectul care și-a câștigat, pe bună dreptate, poate cea mai importantă pagină în povestea muzicii timișorene, va putea fi văzut din nou live pe o scen din țară la Hard Rock Cafe, din București, în 9 aprilie.

Erlend Krauser a părăsit România comunistă într-un miez de noapte din 1977, închis în celebrele boxe Marshall care au deschis drumul păsării Phoenix spre libertate – episodul care a transformat povestea în mit și care, pentru Erlend Krauser, a marcat începutul unui lung exil. Avea doar 19 ani.

Viața i l-a adus în cale, ulterior, pe James Last. Timp de câteva decenii, James Last i-a oferit cele mai mari scene din Europa și, în plus, ceva mai mult decât atât: libertate de exprimare. Astfel, păstrându-și simțurile, ideile și crezurile – transpuse, în paralel, și în proiecte personale valoroase – Erlend Krauser a devenit expresia vie a unei idei. Ideea, atât de mult dorită de majoritatea artiștilor cu adevărat autentici și atât de puțin trăită, este simplă: ce se întâmplă când dedici o viață, cu tot ce înseamnă ea, unui instrument, unei trăiri?

Erlend Krauser va putea fi ascultat în cadrul unui concert memorabil la Hard Rock Cafe, în 9 aprilie, pentru care biletele sunt deja disponibile în rețeaua IaBilet.