”Epoca” Mazăre la final. Constanța are un nou primar după 16 ani

Constanța, cel mai mare oraș de la malul mării, va fi condusă în următorii patru ani de un nou primar, după aproape 16 ani în care în fruntea orașului s-a aflat Radu Mazăre.

Totuși la Primăria Constanța vine Decebal Făgădău, cel care a preluat atribuțiile de primar, după ce Radu Mazăre a fost suspendat din cauza anchetelor penale, iar apoi, după ce a fost eliberat din închisoare, s-a retras.

Decebal Făgădău, candidatul PSD, a obținut peste 43.000 de voturi la alegerile din 5 iunie, cu aproximativ 7.000 de voturi mai multe decât principalul contracandidat, liberalul Vergil Chițac. Acesta din urmă a fost votat de 35.755 de constănțeni. Candidatul PMP Claudiu Palaz a obținut 7.031 de voturi.

PSD va avea cei mai mulți consilieri în Consiliul Local,  13 din 27. În aceste condiții PSD nu va avea majoritate. PNL va avea 10 mandate, PMP 3. Ultimul mandat la Consiliul local îi revine lui George Andrei Popescu, candidat independent la Primăria Constanța. El a fost votat de 3.251 de constănțeni.

Prezența la vot în Constanța a fost de 40%, ceea ce înseamnă că la urne au fost 108.716 de oameni.

 

Degebal Făgădau anunțase încă de duminică noapte că el este noul primar al Constanţei.

”Rezultatul din această seară, pe de o parte ne mulţumeşte, pe de altă parte, mă face să mă gândesc că în viitor va trebui să facem ceva mai bine şi nu doar noi, ci întreaga clasă politică constănţeană. Prezenţa scăzută la vot în municipiul Constanţa (n.r. -40%) reprezintă un vot de blam pentru întreaga clasă politică. Tocmai de aceea în următorul meu mandat îmi propun această schimbare pe care am început-o, pentru a reda încrederea populaţiei în politica constănţeană şi în administraţia constănţeană”, spunea Decebal Făgădău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS