Confidenţialitate

Enel: Ce plătim în contul energiei electrice?

Prețul energiei electrice pe care o consumăm, așa cum e stabilit pe piața liberă, este doar o componentă din factură. Ca să ajungă în casele noastre, energia trece prin rețelele de transport și de distribuție. Au costuri separate. Cele două servicii sunt reglementate, deci tarifele lor nu pot fi negociate între consumator și furnizor.

La aceste costuri se adaugă și cele ale serviciilor de sistem – stabilite de ANRE, certificatele verzi, contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență, Taxa pe Valoare Adăugată și acciza. Valoarea unui certificat verde este ajustată la fiecare 12 luni de către ANRE, la fel și cota anuală obligatorie.

Clienții care au avut tarif reglementat până la finalul anului trecut sunt facturați acum la prețul de serviciu universal: între ianuarie și iunie anul acesta, ei beneficiază de o reducere comercială, conform reglementărilor ANRE.

Pot păstra acest contract sau pot alege un produs de electricitate pe piața liberă, la preț competitiv. Mai multe informații și detalii despre ofertele Enel găsiți pe www.enel.ro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.