Emmanuel Macron, vizită de stat în India

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte au ajuns la New Delhi pentru o vizită de trei zile în India.

Vizita este menită să consolideze relaţiile Franţei cu a doua cea mai populată ţară din lume.

Emmanuel Macron va avea și o întrevedere cu premierul Narendra Modi şi va participa la un forum franco-indian la care se vor încheia noi contracte comerciale.

Cei doi lideri ar urma să semneze un acord care va oferi un acces logistic navelor indiene la bazele franceze din Oceanul Indian, cum ar fi Djibouti, o zonă unde New Delhi are îngrijorări în legătură cu implicarea tot mai mare a Chinei.

„Vreau ca India să fie unul din principalii noştri parteneri în regiune în domeniul securităţii”, a explicat Macron într-un interviu pentru postul de televiziune India Today.

Preşedintele francez se va întâlni de asemenea şi cu 200 de tineri indieni, în contextul în care îşi doreşte dublarea numărului studenţilor indieni care vin în Franţa în 2020.

Vizita se va încheia la Varanasi (Benares), cel mai prestigios dintre oraşele sfinte al hinduismului, pe malul Gangelui.

Emmanuel Macron este însoţit de mai mulţi miniştri, printre care şi şeful diplomaţiei, Jean-Yves Le Drian, oameni de afaceri şi artişti care au legături cu India.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS