Confidenţialitate

Emil Grădinescu, comentator sportiv: „Echipa națională de fotbal trebuie tratată în cheie naționalistă, nu în spirit mercantil” | VIDEO

Emil Grădinescu, comentator sportiv la Prima TV, a dezbătut alături de Cătălin Striblea în emisiunea „România în Direct” rezultatul meciului de fotbal de marți seara. Naționala de fotbal a României a fost învinsă a treia oară în grupa competiției Liga Națiunilor.

Selecționerul Edi Iordănescu are unul dintre cele mai slabe debuturi din istoria Naționalei. Suporterii din tribunele Stadionului Giulești au cerut demisia antrenorilor și a șefilor Federației.

„Un rezultat negativ în sportul românesc și mai ales al Naționalei României picură în sufletele noastre ideea asta că suntem o nație inferioară. Problema echipei Naționale, ca și a sportului în general, trebuie tratată în alt spirit decât cel mercantil al capitalismului și al societăților care trebuie să creeze profit. Trebuie tratată într-o cheie naționalistă. Adică să trecem puțin peste interesele individuale ale cluburilor, să judecăm problema în profunzime și în cheie naționalistă”, a spus Emil Grădinescu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emil Grădinescu: „Răzvan Burleanu poate că este un manager iscusit, dar a creat mașina de vot care-l poate așeza pentru eternitate în fruntea Federației. I-a adus un val cumplit de ostilitate”

„Poate că Răzvan Burleanu este un manager iscusit. Poate că într-adevăr a fost animat de bună intenție. Însă, ceea ce a creat el, acea mașină de vot care îl poate așeza pentru eternitate în fruntea Federației – poate că mașina asta de vot i-a adus acest val cumplit de ostilitate”, a explicat Emil Grădinescu la Europa FM.

„Eu de când sunt în fotbal nu am auzit ca un stadion întreg să urle 90 de minute, indiferent de scor – nu neapărat când ne-au bătut, dar și la 0-0 era același lucru – să urle împotriva Federației. Acesta este un element de râs. Nu poți să oferi credibilitate lumii dacă tu te înconjori de fotbal feminin, de fotbal în sală, de fotbal mic, de fotbal mare, sate, AJF-uri și așa mai departe. S-a creat un sistem de complicități care pune sub semnul întrebării bunele intenții”, a adăugat Emil Grădinescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emil Grădinescu, despre Edi Iordănescu

„Edi s-a aruncat cu capul înainte fără să se uite dacă sunt bolovani dedesubt, dacă sunt stânci. El a acceptat, până la urmă a fost un gambler – poate că-mi iese, poate că nu. I-aș reproșa niște aspecte ale selecției – unii au jucat, alții nu au jucat, poate că nu a ales bine echipa. I-aș mai reproșa faptul că Naționala României nu are consistență și, mai ales, nu are fluență în joc pentru că asta remarcam și ieri”, a spus comentatorul Prima TV.

Muntenegrenii când ieșeau din apărare o făceau cu 5-6-7 sau 10 pase consecutive fătă ca ai noștri să atingă mingea. La noi totul era scremut, era căznit”, a adăugat Emil Grădinescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct” moderată de Cătălin Striblea

Sursa foto: Unsplash / Emilio Garcia

Citește și: Liga Națiunilor: România – Muntenegru, 0-3