Confidenţialitate

Emil Boc: Comunitățile care au procent mai mare de 50% de imunizare să poată redeschide mai repede diverse activități | AUDIO

Acele orașe care au un număr mare de cetățeni vaccinați ar putea să permită organizarea evenimentelor cu număr mare de persoane și să deschidă mai multe sectoare ale economiei. Aceasta a fost propunerea înaintată premierului Florin Cîțu la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Orașelor și Municipiilor din România.

Președintele Asociației, Emil Boc:

”Orașe sau comunități care au un procent mai mare de 50-60% de imunizare să poată redeschide mai repede diverse activități. Premierul a fost deschis, a spus că analizează, dar și că pe noi ne-ar ajuta această propunere a colegului nostru pentru a încuraja și mai mult toți actorii locali, de la Horeca până la evenimente la alți actori care sunt în oraș, pentru redeschiderea cât mai rapidă a economiei”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emil Boc a precizat că e nevoie ca Guvernul să comunice clar că în această vară va fi permisă organizarea festivalurilor mari precum Untold. Numai așa îi vor impulsiona pe cei care cumpără bilet să se vaccineze, spune primarul Clujului:

”Vorbeam de festival. Dacă acum le spunem: Da, în luna august va fi Untold, cu siguranță foarte mulți vor merge să se vaccineze. La fel, Electric Castle, Jazz in the Park sau Festivalul International de Film Transilvania, eu sunt convins cp vom avea festivaluri în acest an, și la Cluj și în toată țara. Condiția va fi să ai ambele doze de vaccin făcute și să treacă deja două săptămâni de la a doua doză. De aceea, nu pierdeți timpul, dragi iubitori ai culturii, ai artei, ai tot ce înseamnă industrie, Horeca, vaccinați-vă pentru că timpul e contra-cronometru, și pentru sănătatea publică și pentru redeschiderea economiei”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La întâlnirea cu reprezentanții Asociației Orașelor și Municipiilor din România s-a discutat și despre cum poate fi implicată Biserica în camapania de vaccinare:

”Au fost enunțate mai multe propuneri, inclusiv de a colabora cu biserica, ideea de implicare a bisericii a fost susținută de toată lumea, de organizarea unor campanii de informare și de vaccinare, inclusiv acolo unde se află omul, că se află la biserică, de susținere a unei campanii cu echipe mobile în marile comunități, cereți și vi se va da, ca să vorbim tot în termeni religioși”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook, Emil Boc