Confidenţialitate

Elveția ține deschise pârtiile de schi, fără impunerea unui număr maxim de turiști în stațiuni

Elveția este una dintre puținele țări care au decis să țină deschise pârtiile de schi. Decizia a fost luată de Guvernul elvețian, în pofida insistențelor țărilor vecine, care, de teama COVID-19, nu permit sosirea turiștilor.

Inițial, guvernul elvețian propusese impunerea unui număr maxim de turiști pentru fiecare stațiune, astfel încât să nu se creeze aglomerație. Parlamentul federal însă a respins această propunere.

Pârtiile vor fi deschise, astfel, cu respectarea unor reguli sanitare stricte. În cazul cabinelor închise de transport schiori, de exemplu, capacitatea de ocupare să fie de doar două treimi, începând cu 9 decembrie.

Pe de altă parte, însă, Elveția, alături de Franța și Austria, a impus carantină obligatorie pentru toți cei care merg la schi în țara cantoanelor.

Guvernul francez, care a închis pârtiile, a anunţat controale la graniţă pentru a preveni ca oamenii să meargă la schi în vecini. Și în Italia stațiunile de schi sunt închise. Însă, cine allege să meargă la schi în alte țări, la întoarcere trebuie să intre în carantină.

Austria a anunțat că pe 24 decembrie se deschid pârtiile, iar pentru a limita numărul turiștilor, hotelurile și restaurantele din stațiuni rămân închise până pe 7 ianurie.