Elicopterele Super Puma vor fi produse si la Brasov (AUDIO)

IAR Ghimbav pune la dispoziție un teren de 15.000 de metri pătrați firmei care produce aceste elicoptere – Airbus Helicopters – și va face parte din acționaratul societății.

Proiectul de asociere a fabricii de la Ghimbav cu firma care produce elicopterele Super Puma este mai vechi. Acționarii de la IAR Ghimbav fac acum primii pași pentru ca acesta să treacă de pe hârtie în realitate. Fabrica brașoveană va pune la dispozitie un teren de 15.000 de metri pătrați societății înființate de Airbus pentru a construi o hală de peste 8.500 de metri pătrați. Aici urmează să fie produse renumitele elicoptere, care au o rază de acțiune de peste 1.100 de km și care ating viteze de peste 300 de km la oră.

Concesinarea terenului va fi făcută doar cu respectarea unor condiții impuse de fabrica de la Ghimbav, iar odată cu semnarea înțelegerii, IAR Ghimbav va intra în acționariatul societății care produce elicopterele Super Puma. Reprezentanții fabricii de la Brașov au dezvoltat și o normă de lucru anuală pentru hala în care vor fi asamblate elicopterele, dar și un întreg set de condiții menite să protejeze identitatea IAR.

Producția de elicoptere va intra în linie dreaptă doar după ce toate companiile implicate vor cădea de acord asupra modalității în care se va desfășura efectiv parteneriatul.