Elevii unei școli din București, evacuați în urma incendiului la un bloc din zona Titan

Elevii de la Şcoala Gimnazială Mexic, situată în apropierea blocului la care a izbucnit un incendiu puternic, au fost evacuați. Decizia a fost luată pentru că exista riscul ca elevii să se intoxice cu fum, a anunțat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Elevii au fost evacuaţi în jurul orei 10.00 din cauza „fumului care ajunsese peste tot”.

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB a declarat pentru Mediafax că incendiul a fost atât de puternic încât a intrat fum înnecăcios și toxic în școală, iar copiii nu au mai putut să continue cursurile în aceste condiții.

Incendiul a izbucnit dimineață la un bloc de pe bd.1 Decembrie din Bucureşti. Flăcările au cuprins mansarda şi s-au extins pe o suprafaţă de 1.000 de metri. Pompierii intervin cu 16 autospeciale, dintre care 12 de stingere și patru autoscări.

În total, 400 de persoane au fost evacuate iar cinci au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum.

Oamenii spun că un  frigider aflat la mansarda blocului a luat foc, iar proprietara garsonierei în care se afla frigiderul nu a putut să stingă flăcările. În câteva minute, focul s-a extins la celelalte garsoniere aflate la mansarda blocului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS