Elevii români au câștigat trei medalii la Olimpiada Internațională de Biologie

Elevii români s-au întors cu trei medalii de la etapa intenațională a olimpiadei de Biologie.

Romeo-Sebastian Pintilie (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău) a cucerit argintul, în timp ce bronzul a fost câștigat de Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), care au avut aceste rezultate și la competiția de anul trecut.

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache-Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria. Lotul a fost însoțit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică-Facultatea de Biologie (Universitatea din București) și lector dr. Georgiana Duță-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie – Universitatea din București).

La ediția 2019 au fost prezenți peste 300 de elevi din 78 de țări.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

Olimpiada Internaţională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), România participând din 1997, cu performanțe notabile în fiecare an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS