Elevii români au câștigat cinci medalii şi locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

Elevii români au câştigat cinci medalii, patru de aur și una de argint, la Olimpiada Internaţională de Fizică, din Indonezia, clasându-se astfel pe primul loc în Europa şi între primele cinci ţări din lume, din cele 88 de state prezente la competiţie, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca DrăgulescuRăzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila).

Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS