Elevii nu vor mai putea fi sancționați dacă vin fără uniformă la ore

A fost modificat Regulamentul de organizare al școlilor. Printre schimbări se află interzicerea serviciului pe școală, efectuat până acum de elevi. În plus, elevii nu vor mai putea fi sancționați dacă vin fără uniformă la ore. Asociațiile de elevi reacționează și se declară nemulțumiți că nu au fost consultați înainte de aprobarea modificărilor.

Noul Regulament dupa care functioneaza scolile a fost aprobat pe 8 ianuarie. Astfel, efectuarea serviciului pe școală de către elevi, folosirea notelor ca mijloc de coercitie si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma vor fi interzise de-acum incolo.

O alta modificare prevede faptul că „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstreaza în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze orele. Elevii spun că modificarile sunt – în mare – benefice, dar sunt nemulțumiți că nu au fost consultați și ei înainte de aprobare.

Alexandru Manda, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, spune pentru Hotnews că folosirea telefoanelor mobile, de exemplu, era interzisă și până acum. „Să îi pui pe elevi să le depoziteze înseamnă că prezumăm din start că toți încalcă regula și le utilizează”, afirmă acesta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS