Confidenţialitate

Elevii din localitatea Afumați revin la școală, de marți, după doar o zi de cursuri online | AUDIO

Elevii din Afumați revin de mâine în bănci: au făcut ore online doar astăzi.

Autoritățile au decis ieri trecerea școlilor în online, după ce rata de infectare trecuse de 6 la mia de locuitori, iar acum decizia se schimbă.

Oficialii din județ nu au luat în calcul incidența de vineri – așa cum prevede ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, ci pe cea de ieri.

Astăzi incidența în Afumați a scăzut ușor sub șase.

Ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu avertizează autoritățile locale să nu mai facă astfel de greșeli:

”Am atras atenția că aceste dovezi de iresponsabilitate, joaca de-a închisul/deschisul școlii, vor fi aspru sancționate. Ordinul comun de ministru, Educație/Sănătate, este singurul care reglementează activitățile din învățământ. Ziua de vineri este zi de vineri, altfel ajungem în astfel de situații, ca în Afumați, unde am depășit puțin 6 la mie dumunică, iar azi am revenit la 5,94. Elevii nu trebuie să sufere din cauza unor bâlbâieli decizionale la nivel local. Ordinul comun de ministru are avizul CNSU, peste comisiile județene.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În București, incidența Covid a ajuns astăzi la 2,57 – vineri a depășit pragul de 2 cazuri la mia de locuitori.

Ministrul Educației se așteaptă că la jumătatea lunii octombrie școlile din Capitală să treacă în online – din cauza creșterii accelare a ratei de infectare.

”Din punct de vedere matematic este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie să depășim rata de infectare de 6 la mie. Motiv pentru care am făcut, încă o dată, apel la respectarea tuturor regulilor sanitare, apel la conștientizare și decizie informată cu privire la importanța vaccinării, mai ales în școli, pentru ca școlile să evite intrarea în online”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.