Elevii din Galați primesc, din nou, lapte

Elevii gălățeni primesc din nou  lapte, după ce lotul aflat în școli a fost retras. Săptămâna trecut 17 elevi au avut toxi-infecții alimentare din cauza laptelui alterat.

Lactatele din programul Laptele si cornul nu au mai ajuns la elevii din județul Galați – excepție au făcut cei din minicipiul Galați care în loc de lapte au primit iaurt.

 

Elevii vor primi din nou produse lactate, iar cei din județ, care ieri nu au beneficiat de lapte, vor avea parte și de porția restantă. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Galați, laptele și iaurtul vor fi distribuite de aceeași firmă din Galați, insă nu mai provin de la fabrica din Brașov.

Inspectorul Școlar General, Mioara Enache a declarat că în mai multe școli din orașul Galaţi s-a distribuit, luni dimineaţă, iaurt în loc de lapte, după ce autorităţile de sănătate publică au decis retragerea unui întreg lot de lapte distribuit elevilor.

La finalul săptămânii trecute, 17 copii din localitatea gălăţeană Pechea – au fost internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu toxi-infecţie alimentară, după ce au fost luați cu ambulanţele de la şcoală. Elevilor li s-a făcut rău după ce au băut lapte primit la şcoală.

14 dintre ei au fost externați, iar ceilalți trei mai rămân câteva zile în spital, chiar dacă nu au probleme deosebite, spun medicii.

Laptele distribuit copiilor provenea de la o fabrică din Brașov. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au mers în control, insă verificările nu au scos la iveală probleme. Cu toate acestea, se vor face și analize de laborator.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS